Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Hackerattack stänger EU:s klimathandel

Publicerad: 20 Januari 2011, 11:48

Koordinerade hackerattacker tvingar EU att stänga handeln med utsläppsrätter.


Ämnen i artikeln:

Klimathandel

Den österrikiska handeln med utsläppsrätter har stoppats efter en koordinerad hackerattack. Attacken skedde 10 januari och tvingade myndigheterna att stänga ned alla aktiviteter och kortsluta kontakterna med andra register, rapporterar nyhetstjänsten BusinessGreen.

Det är bara den senaste i raden av angrepp på Europeiska utsläppsmarknader. Under de senaste två månaderna har sex nationella register attackerats och tvingat EU att stänga ned handeln i en veckas tid. Enligt EU har inbrotten skett i medlemsländer som ännu inte uppgraderat sina säkerhetssystem.

– Jag är mållös inför
nonchalansen från några av medlemsländerna i den här frågan. Vi har tjatat på dem under lång tid men hälften av dem har inte tagit saken på allvar, säger EU:s klimatgeneral Jos Delbeke till nyhetsbyrån Euractive.

Attacken i Österrik
e hänger möjligen ihop med stölden av 475 000 utsläppskrediter från ett tjeckiskt företag tidigare i veckan. Tidigare har digitala inbrott skett i Rumänien och Tyskland. Handeln med utsläppsrätter beräknar att kunna återupptas den 26 januari.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

Klimathandel

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.