Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Håkan Juholt: Media är inte intresserade av miljöfrågor

Publicerad: 7 juli 2011, 15:58

Håkan Juholt säger att han fått 500 frågor från journlister om jobbskatteavdrag, men inte en enda om vilka klimatsatsningar han vill göra


Ämnen i artikeln:

Almedalen 2011

S-ledaren Håkan Juholt bollar över bristen på ödesfrågor som miljö- och klimatfrågor i den politiska hetluften under Almedalsveckan på journalisterna.
- Under mina tre månader som socialdemokraternas partiordförande har jag fått 500 frågor om vilka skatter jag vill sänka eller höja, och bara idag har jag fått ett 50-tal frågor om femte jobbskatteavdraget. Men under hela den här tremånadersperioden har jag inte fått en enda om vilka klimatsatsningar jag vill göra.

– Den stora frågan här i Almedalen verkar vara fortsatta skattesänkningar och i vilkenomfattning de ska fortsätta. Jag för fram en politik för klimatsmarta investeringar, bygga om bostäder, miljonprogrammen och våra arbbeslplaser. Investeringar för att göra Sverige starkt långsiktigt. Jag försöker lyfta upp de frågorna och det kommer jag att göra i morgon också. Det är tråkigt att den svenska politiken har krympts ner till att bara handla om skatt. Det är väldigt låga ambitioner och jag hoppas att det ska bli samtal om något annat.

Så du kommer att lyfta klimatfrågan i ditt Almedalstal?
– Nej, men i vår budget kommer vi att lägga sådana förslag. I tal kommer jag att fokusera på hållbart arbetsliv och en hållbar energiförsörjning.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2011

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.