söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hål i atmosfären eller hål i huvudet?

Publicerad: 18 januari 2010, 07:18

USA och Norge anklagas i en pakistansk tidning för att ha gjort ett tidshål i atmosfären.


Pakistan Daily (www.daily.pk) är förmodligen Pakistans skräptidning nummer ett. De spyr obalanserad, teknikfientlig galla över omvärlden, särskilt hatobjekten USA, Indien, Israel och Kina och sprider dumheter i största allmänhet. Alla är elaka mot stackars Pakistan och stjäl deras vatten och orsakar katastrofer i världen. Dessutom kontrollerar USA allas tankar. Pakistanska och indiska tidningar strävar ständigt framåt. En indisk flicka tog sitt liv alldeles innan LHC vid CERN skulle startas första gången eftersom hon lurats av massmedia att tro att ett svart hål skulle bildas, som skulle uppsluka Jorden. Vad har Indien och Pakistan emot vetenskap?

Vi ska dock inte slå oss för bröstet för mycket. Även svenska dagstidningar lurades om LHC (www.idg.se/2.1085/1.185344/vetenskap-dodar).

Det här kallar jag antennarray. 180 korslagda dipoler för kortvågen, riktade rakt upp.

Det senaste som de elaka västmakterna, otäcka USA och läskiga Norge, har hittat på är att skicka högenergistrålar upp i de översta atmosfärslagren och därigenom orsaka inversion och på så sätt ”attackera” självaste ”Guds himmel” (www.daily.pk/norway-time-hole-%E2%80%9Cleak%E2%80%9D-plunges-northern-hemisphere-into-chaos-14311). Och Pakistan Daily har delvis rätt. USA och Norge samarbetar i projekten HAARP och EISCAT. HAARP betyder High Frequency Active Auroral Research Program och går ut på att fundera ut hur jonosfären fungerar i samspel med solaktiviteten.

Pakistan Daily tror sig veta att hela den norra hemisfären befinner sig i vinterkaos av aldrig tidigare skådat slag. Det har blåst i Kanada och det snöar i England och ett antal snöskred har farit utför ryska berg, och, tja… Dessa oskäliga radarstrålar har dessutom utsatt Jorden för en extra fara: vi har blivit ”onödigt utsatta” för det växande hotet från det stora mystiska objektet som är på väg hit från världsrymden (Apophis, http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/8435829.stm), som dessutom i tidningen får skulden för att magnetiska Nordpolen håller på att flytta sig.

Och kolla den här stygga radarantennen. UHF-antenn för upphettning av jonosfären.

HAARP skickar upp en radiostråle på kortvågen med frekvenser mellan 2,8 och 10 megahertz och en uteffekt av totalt 3,6 megawatt, som delvis joniserar atmosfären på höjder mellan 70 och 250 kilometer (beroende på frekvens) för att man ska försöka förstå hur denna del av atmosfären förändras av solens strålningsflöde och hur detta påverkar jordens magnetfält, magnetosfären och de märkliga VLF-vågor man observerat i samband med solutbrott. I vilket fall som helst åstadkommer HAARP en jonisering som är betydligt mindre än den naturligt förekommande, och betydligt mindre än den som Solen åstadkommer vid solutbrott.

EISCAT-radarn på Svalbard. Nam-nam.

HAARP-stationen i Alaska är ändå en plutt i jämförelse med den norska EISCAT (European Incoherent Scatter Scientific Association) i Tromsö som klarar en gigawatt. Mottagarstationer för denna sändare finns i Sodankylä i Finland och i Kiruna. Dessutom finns sändarstationer på Jamaica, i Peru, i Ryssland hittar vi dem nära Moskva, i Nizny Novgorod och i Apatity, och dessutom i Ukraina och i Tadjekistan.

Folk älskar konspirationsteorier, om bland annat väderkrigföring. Här är mera tekno-svammel: http://j_kidd.tripod.com/b/94.html.

Då hjälper det inte mycket att den norske meteorologen Stein Kristiansen uttalar sig i Dagens Nyheter och påstår att vädret är som det alltid varit och att den nuvarande köldknäppen inte sticker ut på något särskilt sätt i statistiken.. Och han är sann. Han finns. Det vet jag, för jag har intervjuat honom.

Riktig forskning

Läs om HAARP på riktigt: www.haarp.alaska.edu
Läs mer om EISCAT: http://e7.eiscat.se
Nu i 3D: www.eiscat3d.se

Jörgen Städje

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev