Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hallå där Bertil Moldén, vd på Bil Sweden

Publicerad: 2 juli 2012, 04:32

Vilka kommer ni att sätta i heta stolen?


Bil Sweden, branschorganisationen för tillverkare och importörer av personbilar, lastbilar och bussar, är en av endast fyra arrangörer som håller i över 20 evenemangspunkter under Almedalsveckan.

En återkommande punkt är vad man kallar: heta stolen, där Bil Sweden frågar ut ett antal kända miljöprofiler. Miljöaktuellt passade på att höra med Bertil Moldén, vd på Bil Sweden och den som håller i utfrågningarna, vad man kan förvänta sig.

– Vi börjar med snälla frågor, ja eller nej, där det kanske rör sig om 20 allmänna frågor. Sen smalnar vi in det hela och då blir det riktigt skarpa frågeställningar, kanske tio stycken kring det ämnesområde som personen representerar. Sedan får också publiken ställa sina frågor, så det kan bli både oväntade och heltokiga frågor.

De som under veckan kommer att hamna i Bil Swedens heta stol är:
Ingemar Skogö, tidigare GD för Vägverket och numera landshövding i Västmanlands län samt ordförande för FFI (Fordonsstrategisk Forskning och Innovation)
Claes Norgren, riksrevisor, Riksrevisionsverket.
Lena Erixon, stf GD Trafikverket
Catharina Elmsäter-Svärd (M), infrastrukturminister
Åsa Romson (MP), språkrör
Stefan Attefall (KD), civil- och bostadsminister

– Det är spännande personer. Men det som sedan skapar dynamiken är publiken, att vi brukar ha hela spektrat på plats, från längst ut på ena kanten till längtst ut på andra kanten och där vi låter alla komma till tals. Vi hade exempelvis en som nyss ifrågasatte om vi överhuvudtaget behöver ha bilen, säger Bertil Moldén.

Anders Hellberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.