Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hallå där Nina Ekelund…

Publicerad: 2 juli 2011, 20:46

… program director för Hagainitiativet samt strategisk klimatrådgivare på Tricorona.


Vad ser du för trender på årets politikervecka i Almedalen?
– Mycket fokus på klimat, energi och miljö. Kul att se att dessa frågor är hetast i år. Intresseorganisationerna har fått mer inflytande och syns mer och mer. Det är bra.

Vad ska du göra där?

– Jag medverkar på Hagainitiativets seminarium Greenwash eller trovärdigt klimatarbete och jag modererar O2:s seminarium, Vem ska äga elproduktionen – jättarna, eller du och jag? Jag ska gå på massor av seminarier som jag redan bokat in samt luncha och fika med väldigt många. Jag ska också hinna lyssna på partiledarna och självklart vara med på Miljöaktuellts mingel på torsdagskvällen samt naturligtvis sprida den nya versionen av Tricoronas Klimatkompensationshandbok.

Vad har du för tips till personer intresserade av miljö- och hållbarhetsfrågor som besöker veckan?
– Gotta dig i alla härliga seminarier, skäms inte att ta för dig av gratismaten, var öppen och prata med den som sitter bredvid dig på ett seminarium. Helt enkelt: Nätverka och prata med alla som du är intresserad av. Almedalen är ett enda stort mingelparty. Öppna med frågan: Var kommer du ifrån, eller varför är du här? Ladda med visitkort, när du åker hem ska du gjort dig av med alla.

Mikael Salo

Chefredaktör och ansvarig utgivare

mikael.salo@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.