Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hallå där Ulf Svahn, vd på Svenska petroleum och biodrivmedel institutet

Publicerad: 29 juni 2012, 07:13

Fossiloberoende fordonsflotta, flipp eller flopp?


Vad ser du mest fram emot under årets Almedalsvecka?
− Jag vill hinna med så mycket som möjligt av seminarier som handlar om att kunna transportera människor på ett klimatneutralt och klimatsmart sätt. För min del handlar det därför om drivmedel och transporter i första hand och om energi allmänt.

Ett av SPBI:s seminarier kallar ni för Framtidsspaning om vår syn på drivmedel och energi. Vågar du bjuda på en spaning redan nu?
− Nja, jag vågar nog själv inte bjuda på en framtidsspaning. Tanken med seminariet är att vi kommer ha spanare på plats som kommer utifrån och som tittar på de här frågorna ur en annan synvinkel än vad vi själva är vana vid att göra. Det kan nog bli en spännande diskussion.

Man kanske kan anta att frågan om den fossiloberoende fordonsflottan kommer att tas upp under framtidsspaningen. Under veckan håller Bil Sweden ett seminarium där de undrar om den fossiloberoende fordonsflottan är flipp eller flopp. Hur skulle SPBI svara på den frågan?
− Det hänger ju på hur man definierar ordet. Den fossiloberoende fordonsflottan har funnits med som vision under många år, men är fortfarande odefinierad. Först måste man nog definiera vad det är innan man säger flipp eller flopp.

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.