lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hallå där…

Publicerad: 21 april 2011, 04:55

Siemens i Sverige jagar ingenjörer för fullt. Det syns i annonser, filmer, sociala medier på mässsor med mera, med mera. Kurt-Ove Åhs, personaldirektör, vad är det som händer? Och vad händer i påsk?

Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Siemens i Sverige behöver anställa 900 personer fram till 2013, meddelar företaget. Teknik360 tog ett snack med personaldirektör Kurt-Ove Åhs för att få veta mer.

Vad är anledningen till rekryteringsbehovet?
– Efterfrågan på hållbara lösningar för infrastruktur ökar på flera områden. Exempelvis behöver vi personal till energieffektivisering av byggnader och hela industrier, förnybar energi såsom vindkraft och kraftdistribution. Vi ser även en ökad satsning på nya, hållbara stadsdelar med ”smarta byggnader” med låg energianvändning och ”smarta elnät” som kan hantera fler energikällor och en mer flexibel elkonsumtion.

Hur många vill ni anställa?
– Siemens i Sverige behöver anställa 900 personer fram till 2013, bland annat för att täcka den växande efterfrågan på hållbara lösningar för infrastruktur och städer. I år satsar Siemens på en rekryteringskampanj för att värva totalt 300 personer varav 200 är nyanställningar.Hälften av anställningarna kommer att vara till Siemens verksamhet för utveckling, försäljning och leveranser av turbiner i Finspång och de övriga kommer att vara placerade på olika orter i landet, till exempel Upplands Väsby, Göteborg och Malmö.

Vad söker ni främst för profiler?
– Civilingenjörer och högskoleingenjörer står för två tredjedelar av de vi anställer. Vi har anställt många nyutexaminerade de senaste åren och nu siktar vi mot att kunna anställa personer som har lite mer erfarenhet. De som planerar att gå till sitt andra eller tredje jobb är högintressanta.Det är framförallt ingenjörer inom energi, maskin, elanläggning, teknisk fysik och industriell ekonomi som företaget efterfrågar, men även tekniker.

Varför ska man välja att jobba på Siemens?
– Det är stor konkurrens om rätt kompetens men Siemens har ett gott renommé. Vi märker hos arbetssökande en vilja att ta ansvar för samhällsutvecklingen och då är Siemens ett bra alternativ.”

Vad ska du göra i påsk?
– Jag ska åka till stugan och kratta löv och vila, umgås med familjen samt träffa vänner. Påskmat är ett måste också.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev