Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hållbar konsumtion

Publicerad: 6 juli 2016, 17:28

Your browser does not support iframes. Hållbar konsumtion Hållbar konsumtion är ett av de nya globala hållbarhetsmålen och en av våra stora utmaningar. Som ett av 17 mål är det en del av agenda 2030…


Hållbar konsumtion
Hållbar konsumtion är ett av de nya globala hållbarhetsmålen och en av våra stora utmaningar. Som ett av 17 mål är det en del av agenda 2030 där världens länder slutit samman för att bl.a. utrota extrem fattigdomen, minska ojämlikheter i världen och att lösa klimatkrisen. Konsumtions­perspektivet är en viktig del i att lösa klimatfrågan. För att vi verkligen ska få till en mer hållbar konsumtion krävs omställning och beteendeförändring. Under seminariet får vi inblick i några exempel på hur detta kan ske i praktiken. Representanter från olika delar av samhället delar med sig av hur de har arbetat för en ökad hållbar konsumtion. Att kombinera tillväxt och hållbarhet är ofta en komplex kombination där vårt traditionella synsätt på konsumtion och tillväxt behöver utmanas för att hitta nya vägar fram. Det går att konsumera hållbart!
Moderator:
Mikael Salo, chefredaktör Aktuell Hållbarhet
Talare:
Eva Ahlner, Senior Advisor Naturvårdsverket        
Maria Smith, miljöchef ICA                                            
Lennart Bondeson (kd) kommunalråd Örebro kommun
Hanna Dufva, hållbarhetschef Örebro kommun   
Ragnar Unge , VD, Svanen
Arrangör: Örebro kommun

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.