Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hållbar musikfestival med mode av sopor och grön Pokemon

Publicerad: 1 augusti 2016, 07:48

I helgen är det dags för Live Green. Musikfestivalen äger rum i Karlskrona och liksom tidigare år ligger fokus på miljö och hållbarhet. I år tas nya grepp kring framför allt digitalisering.


Den 5-6 augusti anordnas musikfestivalen Live Green i Karlskrona. Festivalen har funnits sedan 2011 och i år väntas 10 000-12 000 personer komma till folkfesten i Hoglands park. Liksom tidigare år ligger fokus på klimat och miljö.

– Festivalen handlar om hållbarhet, social såväl som ekologisk. Vi får en del av vår strömförsörjning från solceller och all den mat och dryck som säljs i parken under festivalen är ekologisk, berättar Isak Asfedai Larsson, kommunikationsansvarig för Live Green.

Nytt för i år är ett digitalt projekt som ska göra sopsortering roligare. Tillsammans med bland andra Hyper Island har festivalen tagit fram en sopstation som blinkar och spelar musik för att guida sopsorterarna.

– Vi kommer också att jobba med Pokemon GO och koppla spelet till festivalen på något sätt, kanske genom att försöka få in en grön Pokemon, säger Isak Asfedai Larsson.

Utöver artister som Little Jinder, Ison och Fille och Maja Francis kommer besökarna också att kunna se en modevisning där unga modeskapare från Blekinge skapat kreationer av återvunna sopor.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.