Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

”Hållbar utveckling” en av de mest googlade termerna 2016

Publicerad: 15 december 2016, 13:11

”Hållbar utveckling” är en av de mest googlade termerna under 2016. Det visar Google-statistik som presenterades igår.


Igår presenterade Google sin lista över svenskarnas mest googlade ord 2016. Pokémon Go var den mest populära sökningen i Sverige men om man tittar på sökningar som börjar med frågeord kan man konstatera att frågan ”Vad är hållbar utveckling?” hamnar på tredje plats bland de frågor som börjar på ”Vad…?” Aktuell Hållbarhet tycker förstås att det är roligt att intresset för hållbar utveckling är stort i Sverige, men frågan är: Vad får man egentligen reda på om man googlar ”hållbar utveckling”?

Det första svaret som kommer upp när man googlar ”Hållbar utveckling”  står KTH för. De skriver att hållbar utveckling är ”utveckling som tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov”.

Näst längst upp i söklistan hamnar Hållbarhetsguiden som skriver att ”hållbar utveckling innebär att säkerställa mänskligt välbefinnande och skapa en fungerande samhällelig, kulturell och ekonomisk utveckling i balans med jordens ekologiska system.” Skolguiden som hamnar på tredjeplats i söklistan ger sig in i ett mer djupgående resonemang när de ska förklara vad hållbar utveckling innebär i förhållande till ekosystemen på jorden.

Överlag kan man konstatera att den som googlar för att hitta svar på frågan ”Vad är hållbar utveckling?” får svar som är både initierade och engagerade.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.