Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hållbarhet tvingas in i redovisningar

Publicerad: 22 september 2004, 14:15

Företagens arbete med miljö och socialt ansvar ska in i den finansiella redovisningen. Det har den internationella revisorsorganisationen IFAC bestämt sig för. Svensken Lars-Olle Larsson är en av de experter som ska utforma de nya reglerna som väntas bli lag på sikt.


– Nu har IFAC:s styrelse uppfattat att ett företags värdering kan påverkas av hur det agerar på hållbarhetsområdet. Därför måste dessa frågor också tas om hand i företagens redovisning och revision. Annars visar man ju inte hela bilden för dem som ska fatta beslut om till exempel investeringar i företaget, säger Lars-Olle Larsson, chef för KPMG Miljö- och etikrevision och enda svensk i IFAC:s expertpanel Sustainability Experts Advisory Panel.

Han menar att det som nu händer är ett uttryck för att den finansiella sektorn i allt högre grad visar förståelse för att sådana här frågor också måste vara föremål för riskanalys.

Lars-Olle Larsson anser vidare att företagen måste ha ett aktivt förhållningssätt till de här ansvarsfrågorna.

– Redan nu behöver de börja systematisera arbetet och rapporteringen av dessa frågor, säger han.

Mikael Nyberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News