Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hållbarhet viktigt för tre av fyra unga

Publicerad: 4 februari 2015, 12:31

Ungdomar bryr sig om en livsstil som är hållbar ur miljö- och klimatsynpunkt. Men de vill lära sig mer och ha det på schemat i skolan.


76 procent av ungdomarna tycker enligt en ny undersökning att hållbarhetsfrågor är viktiga eller mycket viktiga. Däremot tycks inte många ha så stor kunskap i ämnet och unga som faktiskt har bra kunskap gör trots det ytterst sällan hållbara val i sin vardag, enligt en ny rapport från Ungdomar.se.

Över 1 600 ungdomar har medverkat i enkäten. Många vittnar i undersökningen om stora luckor kring hållbarhet i skolundervisningen.

– Det finns ett tydligt intresse för hållbar utveckling men också en stor frustration över att inte få information och kunna vara med och påverka, säger Jenni Nylander, tillförordnad vd på Ungdomar.se, som sedan fyra år tillbaka driver projektet we_change för att fånga upp ungdomars engagemang och intresse, samt höja kunskapen kring ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet.

Apropå hållbarhet – du missar väl inte Miljöaktuellts evenemang Social Responsibility Day 2015?

Ola Söderlund

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.