Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hållbarhetschef blir vd

Publicerad: 28 maj 2018, 10:36

Maria Säfström.

Foto: Uppsala kommun

Uppsala kommuns Industrihus, Ihus, gör företagets hållbarhetschef till vd. I september tillträder hon den nya tjänsten.


Maria Säfström är i dag hållbarhetschef och vice vd på Uppsala kommuns Industrihus, Ihus. I september avancerar hon dock och blir vd för verksamheten. Hon efterträder då Ulf Häggbom som går i pension efter 17 år på posten.
”Det känns jätteroligt att få detta uppdrag. Ihus har fantastiska och engagerade medarbetare och det finns en stor potential i bolaget. Som ny vd hoppas jag, och ser verkligen fram emot, att vidareutveckla Ihus så att vi växer med staden och genom hållbara affärer kan bidra med ett ökat utbud av verksamhetslokaler så att fler kan välja att ha sin arbetsplats här”, säger Maria Säfström i en kommentar.

Maria Säfström har arbetat som hållbarhetschef på Ihus sedan 2014. År 2016 utsågs hon som vice vd. Maria har arbetat som miljökonsult och konsultchef i fastighetsbranschen och är utbildad civilingenjör i miljö- och vattenteknik vid Uppsala Universitet.

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.