Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hållbarhetskompetens allt viktigare för ekonomer

Publicerad: 8 januari 2018, 08:53

Enligt Handelshögskolan i Göteborg är det tydligt att ekononomistudenterna uppfattat en ökad efterfrågan på hållbarhetskompetens hos företagen.


Hållbarhet har blivit en allt viktigare kompetens för ekonomer. Det skriver tidningen Civilekonomen i dag och berättar att detta märks allt tydligare både i ekonomistudenternas studieval och ute på företagen. Tidningen skriver att det än så länge inte finns tydliga siffror över hur efterfrågan på ekonomer med hållbarhetskompetens utvecklats. Men enligt universiteten är det tydligt att studenterna uppfattat trenden.
”Vi har en profil som heter corporate sustainability och den har på bara fem år gått från att finnas i marginalen med få sökande till att bli riktigt välsökt. De som börjar på Handels i dag ser det som naturligt att de ska kunna göra skillnad inom hållbarhet i sin yrkesroll. Så var det inte om man går tillbaka tio år i tiden”, säger Anders Sandoff, lektor på Handelshögskolan i Göteborg till Civilekonomen.
Tidningen Civilekonomen menar att efterfrågan på olika sorters hållbarhetskompetens hos ekonomer ökar i takt med att kunskapen om miljö- och annan hållbarhetshänsyn växer hos företagen. En annan drivkraft anses vara den lagstiftade obligatoriska hållbarhetsredovisningen som från och med i år gäller för cirka 1 600 svenska bolag.

Läs artikeln i Civilekonomen

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.