Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hållbarhetskonsulter går samman

Publicerad: 20 september 2012, 10:47

Hållbarhetskonsulterna Respect och Sustainia går samman och bildar bolaget Respect sustainable business.
– Konkurrensen har ökat de senaste åren, säger Bertil Rosqvist, vd på det nybildade bolaget.


Det nya bolaget heter alltså Respect Sustainable Business och vd blir Respects nuvarande vd Bertil Rosquist. Sustainias vd Malin Scmidt kommer att ta en plats i den nya styrelsen. Ägare för det nya bolaget blir Respects och Sustainias nuvarande ägare.
Anledningen till samgåendet anger Bertil Rosqvist flera skäl.

– Vi vill kunna erbjuda en bredare portfölj eftersom vi ser en ökad efterfrågan på marknaden efter just detta; en helhetsleverantör inom hållbarhetstjänster. Tankar om samgående föddes när vi kunde konstatera att våra respektive huvudfokus och kompetenser kompletterade varandra på ett ypperligt sätt, säger Bertil och kommenterar situationen för de svenska hållbarhetskonsulterna.

– I Sverige har konkurrensen
på hållbarhetsområdet ökat de senaste åren och givetvis har det tuffa ekonomiska läget spätt på att det har varit svårt för många mindre bolag, säger Bertil och berättar att det långsiktiga målet är att bli Nordens ledande leverantör av hållbarhetstjänster.

– Vi har också som
mål att bli den mest attraktiva arbetsplatsen inom vår bransch.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News