fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Hållbarhetsproffs: Då måste företag vara koldioxidneutrala

Publicerad: 20 oktober 2021, 09:00

Tre fjärdedelar av de tillfrågade hållbarhetsexperterna ser minimal utveckling för att leva upp till Parisavtalet. Foto: Globe Scan

Hållbarhetsexperter från hela världen listar de viktigaste klimatåtgärderna för företag.

Ämnen i artikeln:

ParisavtaletKlimatpolitik

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


En klar majoritet, 70 procent, av drygt 500 tillfrågade hållbarhetsproffs världen över tror att det är osannolikt att undvika allvarliga skador till följd av klimatförändringarna. Endast en av tio tror att allvarliga skador kan undvikas. Det visar en enkät ställd till hållbarhetsproffs på bland annat företag, frivilligorganisationer, universitet och myndigheter. Kartläggningen är genomförd av Globe Scan och visar även att tre fjärdedelar anser att det har skett en minimal utveckling för att leva upp till Parisavtalet.

De tillfrågade experterna har samtidigt fått lista vilka åtgärder de ser som viktigast för företag att vidta för att bidra till att motverka klimatförändringarna. Åtgärderna toppas av satsningar på förnybar energi följt av vetenskapligt baserade mål, cirkulära affärsmodeller och klimatlobbying.

På frågan om näringslivets arbete med att fasa ut koldioxidutsläppen svarar 59 procent att företagen måste bli koldioxidneutrala till år 2030 eller tidigare.

Läs undersökningen från Globe Scan 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev