Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Halva Tyskland drevs av solkraft

Publicerad: 7 juni 2012, 07:42

Sista lördagen i maj stod solkraft för halva Tysklands elbehov.


Ämnen i artikeln:

CleantechFörnybar EnergiGreentechMiljöteknikSolenergiSolkraftTyskland

Efter Fukushima-katastrofen bestämde Tysklands regering att landet ska avveckla kärnkraften. Förhoppningen är att man ska kunna ersätta den med förnybar energi, och man har uppenbarligen redan kommit en bit på vägen. Sista helgen i maj producerade landets solkraftverk tillsammans lika mycket el som 20 kärnkraftverk vid full kapacitet, skriver The Guardian.

– Aldrig tidigare har ett land producerat lika mycket el från solceller, säger Norbert Allnoch, chef för Institutet för förnybar energi i Münster.

Under fredagen den 25 maj stod solkraften för en tredjedel av Tysklands elbehov. På lördagen, när många kontor och fabriker höll stängt så täckte solkraften nästan hälften av elbehovet.

Tyskland har nästa lika mycket solenergi installerad som resten av världen tillsammans. På årsbasis räknar man med att den står för 4 procent av landets elproduktion.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News