Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag05.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Han är ny vd för klimatkonsulterna 2050

Publicerad: 19 Augusti 2013, 11:34

Frontits vd går över till klimatkonsultbyrån som en grupp kända miljöprofiler drog igång i vintras.


Markus Ekelund är ny vd på klimatkonsultbolaget 2050. Han kommer närmast från posten som vd och styrelseledamot på managementkonsultbolaget Frontit och har tidigare haft ledande roller på H&M och som konsult åt Cap Gemini.
– Jag ser i 2050 en unik möjlighet att kombinera mitt engagemang för klimat- och hållbarhetsfrågor med min erfarenhet från att leda och utveckla företag i tjänstesektorn. Mitt bidrag blir att få affären att växa och göra klimatarbetet än mer lönsamt för våra kunder, säger Markus Ekelund i ett pressmeddelande.

Han efterträder därmed Mattias Goldmann som har varit vd på 2050 sedan bolaget startades i början av året. Goldmann fortsätter dock som delägare och anställd klimatexpert.
– Vi har alltsedan vi grundades vid årsskiftet sökt efter en affärsdriven VD som kan hjälpa oss att bygga ett större, starkare 2050, så att vi kan fokusera på själva klimatarbetet, säger Mattias Goldmann i pressmeddelandet.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.