Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Han blir gd på Jordbruksverket

Publicerad: 14 augusti 2012, 05:32

Regeringen utsåg i sommras en ny generaldirektör för Jordbruksverket. Den 1 september kommer han att tillträda platse.


Det är Leif Denneberg som i sommras utsågs av regeringen till ny generaldirektör för Jordbruksverket. Den 1 september tillträder han sin nya tjänst. Lei Dennerberg kommer närmast från en tjänst som överdirektör på Jordbruksverket och innan dess har han haft en lång rad chefspositioner. Leif Dennerberg har också varit Sveriges officiella chefsveterinär inom EU.
– I en tid med nya EU-reformer både inom jordbruks- och fiskeområdena känner jag glädje och stolthet i att få regeringens förtroende att leda denna spännande myndighet, Jordbruksverket, vidare, säger Leif Denneberg.

En av de viktigaste utmaningarna för Jordbruksverket är enligt Leif Dennerberg att stärka den gröna sektorn för ett uthålligt samhälle.
– En grundläggande filosofi hos mig är att människor i grunden vill göra rätt och att myndigheter har ett viktigt uppdrag i att göra livet enklare för människor och företag. Jag vill även i fortsättningen ha ett stort fokus på att främja ett uthålligt företagande på landsbygden genom att åstadkomma förenklingar och att människor verkligen upplever att det blir enklare, säger han.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.