Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Han blir IVL:s senaste förstärkning inom hållbar stadsutveckling

Publicerad: 4 maj 2018, 08:00

Foto: IVL Svenska Miljöinstitutet

Johan Holmqvist är IVL Svenska Miljöinstitutets senaste rekrytering för att stärka verksamheten inom hållbar stadsutveckling. En verksamhet som fortsätter att växa med Malmökontoret som bas.


Ämnen i artikeln:

Ivl Svenska Miljöinstitutet

Johan Holmqvist har tidigare arbetat som hållbarhetschef, miljöspecialist och konsult med inriktning på miljöriskbedömningar. Senast kommer han från Sony Mobile där han i sju år var hållbarhetschef och global miljöspecialist.
”Stadens och samhällets roll, funktioner och system måste utvecklas tillsammans för att vi ska nå de miljö- och hållbarhetsmål som har satts upp. Det finns fortfarande alldeles för mycket ”stuprörstänk” inom de olika samhällssystemen. Här gäller det att bryta tankemönster, diskutera systemgränser och se hur de enskilda målen kan bli gemensamma mål. Min ambition är att försöka utveckla dialogen mellan olika aktörer för att ta bort flaskhalsar och säkerställa synergieffekter”, säger Johan Holmqvist i en kommentar.

IVL berättar att verksamheten inom hållbart samhällsbyggande växt kraftigt de senaste åren och att IVL i dag har cirka fyrtio personer som arbetar inom det området. Sedan 2014 har IVL ett kontor i Malmö där det nu arbetar 13 personer.

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News