Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Han blir KTH:s första miljöchef

Publicerad: 11 Oktober 2011, 10:49

KTH har fått en ny miljöchef – sin första någonsin.


Det är Johan Sundqvist som blir KTH:s nya och första miljöchef. Hans ambition är att KTH:s miljöarbete ska bli excellent  – lika excellen som resten av KTH.
– Det gäller att lyfta miljö- och hållbarhetsfrågorna till en annan nivå än dubbelsidig kopiering och hur man sorterar sitt äppelskrutt, säger han till KTH:s personalnyheter Campi.

KTH:s nya miljöchef Johan Sundqvbist. FOTO: Christer Gummeson/ Campi.

Johan Sundqvist är enligt Campi samhällsplanerare med examen både från KTH och från Stockholms universitet. Han har arbetat med miljöfrågor i närmare 20 år, bland annat som miljöchef på Wasabröd, Posten och nu senast på Sörmlands läns landsting.

Johan Sundqvist tillträdde den nyinrättade tjänsten i augusti. Hans första uppgift blir att utveckla ett miljöledningssystem, något som Johan Sundqvist enligt Campi ser som A och O i miljöarbetet.
– Det är som att bygga ett hus, man måste först lägga en fast, solid grund. Och en förutsättning för det är att man har en modell, ett angreppssätt.

Det som lockade Johan Sundqvist till tjänsten var KTH:s tydliga miljöambitioner.
– Att KTH så tydligt deklarerade att man tänker satsa på miljöfrågorna, tillsättande av en vicerektor, inrättande av rådet KTH Sustainability och den ekonomiska prioriteringen – det var tilltalande. Och det är spännande att det är obruten mark, att det inte har funnits någon miljöchef före mig.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.