Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Han blir ny generaldirektör för Skogsstyrelsen

Publicerad: 25 Februari 2016, 10:01

Foto: Fotograf: Sten Jansin

Den nya generaldirektören hämtas från Sveaskog och beskriver sig själv som en hängiven fågelskådare.


Sveaskogs skogschef Herman Sundqvist blir ny generaldirektör för Skogsstyrelsen. Det kunde landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) berätta i dag på en pressträff.

Herman Sundqvist som även är en flitig bloggare beskriver sig själv så här på sin blogg:

”Skogschef på Sveaskog sedan 2008. Stark förespråkare för den svenska modellen för nyttjande av skog. Ordförande i Skogforsk och Föreningen Skogen. Ledamot i KSLA (Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien), skoglig doktor vid Sveriges Lantbruksuniversitet och hängiven fågelskådare på fritiden.”

Herman Sundqvist efterträder Monika Stridsman, som varit generaldirektör sedan 2009, men som förra året meddelade att hon skulle lämna posten när hennes mandat gick ut.

– Skogsstyrelsen har en mycket viktig uppgift i att förvalta våra skogar så att skogspolitikens jämställda mål för miljö och produktion uppnås och skogens gröna guld tillvaratas. Jag är glad att Herman Sundqvist har tackat ja till uppdraget som generaldirektör. Herman Sundqvist har en gedigen kunskap och erfarenhet som gör honom väl lämpad för uppgiften, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) i ett uttalande.

Skogsstyrelsen har sitt huvudkontor Jönköping där tjänsten som generaldirektör är placerad. Herman Sundqvist tillträder på sin nya post den 25 februari i år.

Pressträffen kan ses här.

Läs Herman Sundqvists blogg här.

anvandare.borttagen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.