Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Han blir programansvarig på Global Utmaning

Publicerad: 5 december 2011, 14:07

Han är ansvarig för Kinaprogrammet vid SEI och tidigare klimatrådgivare vid Svenska ambassaden i Beijing. Nu blir han programchef på tankesmedjan Global Utmaning.


Det är Karl Hallding som blir ny programansvarig för tankesmedjan Global Utmanings klimatarbete. Tjänsten är på deltid och Karl Hallding kommer främst att arbeta med tankesmedjans två klimatsatsningar  -bildandet av en energi- och klimatkommission för näringslivet, samt med det internationella projektet the Green Race. Karl Hallding har sedan ett par år tillbaka ingått i Global Utmanings klimatråd.
– Global Utmaning har en förmåga att skapa och utveckla nätverk med folk från vitt skilda kompetensområden och det bidrar till en hög kvalitet både i diskussioner och policyförslag. Jag ser nu fram emot att ta en ännu mer aktiv roll i det arbetet, säger Karl Hallding.

Förre finansminister Allan Larsson, som leder Global Utmanings klimatarbete är nöjd med rekryteringen.
– Våra kontakter, både i Sverige och internationellt, är mycket omfattande, och det är oerhört värdefullt att vi nu får en mycket kvalificerad kraft som kan driva på processen, säger han.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev