Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Han blir senior fellow på Stockholm Resilience Centre

Publicerad: 30 november 2010, 11:02

Han är redan en av världens kändaste naturfotografer. Nu anställs han av Stockholms Universitet och Stockholm Resilience Centre.


Fotografen Mattias Klum anställs vid Stockholms universitet och blir Senior Fellow vid Stockholm Resilience Centre. Chefen Johan Rockström är mycket nöjd med rekryteringen.
-Mattias Klum har under sin karriär som fotograf och filmare studerat och skildrat många av världens allra artrikaste ekosystem, de människor som lever där, och vägar till hållbart brukande och utveckling. Hans fantastiska bilder och erfarenheter från fältet kompletterar vår forskning och kommunikation, och blir ett värdefullt inslag i de kurser och övriga aktiviteter vi arrangerar, säger han i ett pressmeddelande.

Anställningen vid Stockoholms Universitet är till 10 procent och avsikten från båda parter är ett långvarigt samarbete.
– Det är ett hedersuppdrag och en ära för mig att få bidra till Stockholms universitet i ett både konstnärligt och vetenskapligt utbyte, nationellt och internationellt, säger Mattias Klum.
– Mitt mål som fotograf och filmare är att låta empiri och emotion samverka och därigenom överbrygga glappet mellan det vi faktiskt känner till – och hur vi agerar. Att beröra till förändring kan många gånger möjliggöra hållbara framsteg för en bättre värld, tillägger han.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.