Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag05.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Han blir SMHI:s professor i klimatologi

Publicerad: 3 September 2018, 05:44

Erik Kjellström.

Foto: SMHI

SMHI vill utveckla sin forskning och tillsätter därför fyra professorer, en för varje expertområde som SMHI verkar inom – meteorologi, hydrologi, oceanografi och klimatologi. Erik Kjellström tillträder tjänsten som professor i klimatologi.


Som professor i klimatologi vid SMHI blir Erik Kjellström främsta uppdrag att öka kunskapen om vad som styr klimatet, hur det varierar och hur det kan simuleras med avancerade klimatmodeller.

Erik Kjellström har varit docent och kommer senast från en tjänst som chef för forskningsenheten Rossby Centre vid SMHI. Erik Kjellström harbarbetat med klimatforskning på SMHI sedan 2003.
“Det ska bli stimulerande att få jobba vidare mer fokuserat med forskning om klimatet och hur det varierar, och särskilt kopplingen till extremväder. Det engagerar mig, och är viktigt inte minst för arbetet med klimatanpassning både nationellt och internationellt”, säger Erik Kjellström i en kommentar.

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.