Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Han blir vd på Svenskt Vatten

Publicerad: 27 Augusti 2018, 05:52

Pär Dalhielm.

Foto: Västerås stad

Efter ledningskaoset tillsätter Svenskt Vatten nu en ny vd.


Efter vårens kraftiga kritik mot ledarskapet på Svenskt Vatten och Anna Linussons plötsliga avgång har nu branschorganisationen fått en ny vd. Det är Pär Dalhielm, i dag direktör för förvaltningen stöd, fritid och entreprenad i Västerås stad, som tar över ledarskapet. Han tillträder tjänsten den 1 november och enligt ett pressmeddelande från Svenskt Vatten är Pär Dalhielm van att hantera en verksamhet där både de dagliga operativa och de långsiktiga strategiska frågorna måste utgöra en fungerande helhet. Under tolv år har han varit chef och ledare på myndighets- och koncernledningsnivå.
”Mitt nya uppdrag känns fantastiskt kul och oerhört bra i både hjärta och hjärna. Svenskt Vattens arbetar ju i högsta grad med framtidsfrågor, viktiga för alla människor”, säger Pär Dalhielm i en kommentar till det nya jobbet.

Inför att Svenskt Vatten får ny vd pekar styrelseordförande Johan Persson på att Sverige står inför stora utmaningar i form av både torka och skyfall och enorma investeringsbehov i vattenförsörjning, avloppsrening och klimatanpassning.

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.