Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Han får årets Right Livelihood-pris

Publicerad: 5 oktober 2010, 07:06

Det så kallade Alternativa Nobelpriset går i år till bland andra Nnimmo Bassey som är Jordens vänners internationella ordförande.


Enligt juryns motivering får Nnimmo Bassey priset för att han har ”avslöjat oljeproduktionens fruktansvärda ekologiska och mänskliga konsekvenser och för sitt inspirerande arbete för att stärka miljörörelsen i Nigeria och globalt”.

Övriga pristagare är följande:

- Biskop Erwin Kräutler, Brasilien, ”för sin livslånga insats för ursprungsbefolkningens mänskliga och ekologiska rättigheter och för sina enträgna ansträngningar att rädda Amazonas skogar”.
- Shrikrishna Upadhyay och organisationen Sappros, Nepal, ”för att under många år visat på kraften i en mobilisering av lokala samhällen mot fattigdomens många orsaker, även under hot av politiskt våld och instabilitet”.
- Organisationen Physicians for human rights, Israel, ”för sin outtröttliga kamp för allas rätt till hälsa i Israel och Palestina”.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News