Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Han får ArtDatabankens naturvårdspris 2011

Publicerad: 10 Maj 2011, 07:22

En outtröttlig förkämpe för naturvården i mer än 50 år har tilldelats ArtDatabankens naturvårdspris 2011.


ArtDatabankens naturvårdspris 2011 går till Anders Dellin – en man som beskrivs som en outtröttlig förkämpe för naturvården under mer än 50 år. Enligt ArtDatabanken har han "på ett framgångsrikt sätt engagerat frivilliga krafter att dokumentera skogens tillstånd och bidragit till att många naturområden skyddats."

Pristagarna
av naturvårdspriset väljs ut av ArtDatabankens styrgrupp och det delades ut av SLU:s rektor Lisa Sennerby-Forsse vid konferensen Flora- och faunavård i Uppsala förra veckan. ArtDatabanken skriver i ett pressmeddelande att "Anders Delin med stark kärlek till naturen och med ett djupt engagemang i olika föreningar deltagit i naturvårdsdebatten både lokalt, regionalt och nationellt. Han har gjort en enastående insats för att bevara den biologiska mångfalden."

ArtDatabanken
konstaterar att Anders Dellins insatser bidragit tillat Hyltströmmen i Voxnan fortfarande strömmar fritt och att många naturskogar skyddats.
– Anders är en eldsjäl och en av den svenska naturvårdens allra mest engagerade människor. Han är orädd och rak på sak och är biologiskt och skogshistoriskt mycket kunnig, säger Johan Bodegård som är chef för ArtDatabanken SLU.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.