Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Han får Nordiska Aerosologist-priset 2010

Publicerad: 21 september 2010, 05:26

Miljöutnämningen Nordiska Aerosologist-priset 2010 går till en forskare vid Stockholms universitet för hans forskning om luftburna partiklar.


Det är Dr. Douglas Nilsson vid Institutionen för tillämpad miljövetenskap, Stockholms universitet, som tar emot Nordiska Aerosologist-priset 2010. Priset delas ut av den Nordiska Föreningen för Aerosolforskning.

Att dr. Nilsson
får priset beror enligt juryn på hans "betydande insats inom nordisk aerosloforskning." Ytterligare ansåg juryn att: ”Douglas Nilsson har, i tillägg till att vara en framstående aerosolforskare, förbättrat nordisk aerosolforskning genom att initiera och koordinera flertalet nordiska forskningsprojekt och genom detta även stimulerat diskussioner mellan experimentella forskare och numeriska modellerare. Douglas Nilsson har också visat ett stort intresse för att utveckla utbildningen av unga nordiska aerosolforskare, framförallt inom ramen av NorFAs doktorandskola”.

På Stockholms Universitet
är man självklart glada över utmärkelsen.
– Att en av våra forskare får Aerosologist-priset är en viktig kvalitetsbekräftelse och ett internationell erkännande som vi är stolta över. Genom en kvalificerad forskningsinsats, som också har hög samhällsrelevans, bidrar Douglas Nilsson tydligt till att nå ITM:s prioriterade målsättning, säger Hans-Christen Hansson, professor och enhetschef på ITM.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.