Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Han får Nordiska rådets miljöpris

Publicerad: 12 Juni 2012, 11:05

En finsk miljökämpe vinner Nordiska rådets miljöpris i år. Priset är nordens förnämsta miljöpris, i varje fall sett till prissumman som ligger på 350 000 danska kronor.


Nordiska rådets miljöpris går i år till den finska fältbiologen Olli Manninen. Priset ges för hans insats för Nordens skogar och hans mobilisering av miljögräsrötter i flera nordiska länder. Manninen är aktiv både i Finland, Norge och Sverige och han har arbetat för många av Nordens miljöorganisationer. Han har också upprättat webbportalen nordicforests.org.
– Nordiska rådets miljöpris går inte bara till mig, utan till alla dem som brinner för att bevara de nordiska skogarna. Den frivilliga insatsen är så viktig, också när det gäller att påverka politikerna till att göra en större insats för vår natur. Priset kommer att bidra till att säkerställa vårt arbete framöver, säger Olli Manninen i ett pressmeddelande.

Juryns motivering till priset lyder bland annat följande: ”Olli Manninen har genom sin insats som kartläggare och nätverksbyggare varit en central person bakom fridlysningen av tiotusentals hektar skog i Finland, Sverige och Norge. Han har utvecklat ett unikt system för kartläggning av rödlistade arter och varit drivkraften bakom kampanjer, som har ökat allmänhetens kunskap om skogarnas biologiska mångfald”.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.