Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Han får priset Hållbart Ledarskap

Publicerad: 17 april 2012, 12:33

Efter en rafflande omröstning – först på facebook och senare idag på Sustainability Day – står det nu klart vem som tagit emot priset Hållbart Ledarskap 2011.


Vandringspriset Hållbart Ledarskap delades idag ut på Sustainability Day 2012. Årets pris gick till Percy Barnevik för hans arbete med bidragsorganisationen Hand in Hand. Hand in hand arbetar för att eliminera fattigdom genom företagande. Målet är att skapa 10 miljoner jobb globalt inom 10 år. För närvarande arbetar organisationen i Indien, Afrika och Afghanistan.

De nominerade till årets pris var förutom Percy Barnevik – Magnus Hellsten från Volvo Cars, Michael G:son Löw från Preem och Tom Johnstone från SKF. Rösterna som ledde Percy Barnevik till vinsten kom förutom från juryn också från facebook och från besökarna på Sustainability Day under dagen idag.

Juryns motivering löd enligt följande: ” "På ett unikt sätt har han visat att det går att göra en oerhörd skillnad med begränsade resurser. Hans modell, som påminner om storskaligt företagande, skapar en helt ny syn på bistånd baserad på hjälp till självhjälp. Fokus ligger på att utbilda kvinnor i entreprenörskap och företagande i områden där kvinnor har låg status men ändå är de som säkerställer sina familjers försörjning. Hittills har hans organisation Hand in Hand International bidragit till att 750 000 småföretag skapats, vilka givit närmare 5 miljoner människor en tryggare försörjning. Därför är Percy Barnevik en värdig vinnare av Hållbart ledarskap 2011."

Percy Barnevik kunde tyvärr inte själv vara med på plats och ta emot priset. Istället togs det emot av Charlotte Bohman som är generalsekreterare för Hand in Hand Sverige. Hon hälsade från Percy Barnevik att han var otroligt glad för utmärkelsen. Charlotte Bohmans glädje var också tydlig.
– Percy Barnevik står för hållbart ledarskap på riktigt, säger hon.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.