Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Han har lösningen på vargproblemet

Publicerad: 6 april 2011, 07:12

Karl Hedin säger sig ha en lösning på vargproblemet som upprör i många läger.


Ämnen i artikeln:

SkogVargVargjakt

Karl Hedin är trävaruhandlare och känd sågverksentreprenör i Fagersta. Dessutom är han en framgångsrik jägare som dödat närmare 1000 djur. Nu säger han i tidningen Dala-Demokraten att han har en lösning på vargproblematiken som skapar konflikter mellan jägarkåren, naturvårdarna, skogsägare och allmänhet.

Vad lösningen består av vill han emellertid inte avslöja. Inte än. Lösningen ska han nämligen presentera i en ny bok som kommer ut i maj. Karl Hedin har emellertid tidigare sagt att han tycker att regeringens licensjakt på varg är meningslös och att fler människor måste känna hur det är att leva i närheten av ett vargrevir. "Problemen med vargarna handlar inte om hur många individer det finns, utan hur många reviren är" och "Tyvärr måste vargarna sprida sig så att fler människor förstår hur det är att leva med vargrevir. Det är enda vägen till att myndigheterna tar ansvar för de människor som drabbas" har han bland annat sagt till tidningen Jakt & Jägare.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

SkogVargVargjakt

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.