Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Han kan få betala två miljoner för trädfällning

Publicerad: 16 november 2010, 12:32

Brommabo fällde 100-åriga tallar värda miljontals kronor på kommunens mark. Nu kan han få betala dryga böter.


Ämnen i artikeln:

MiljöbrottSkog

DN har följt fallet och berättar att det var i augusti som en pråm la till vid strandpromenaden vid Grönviksvägen i Bromma, Stockholm. Ett stort arbetslag steg av med motorsågar och kapar – och började fälla 100-åriga tallar på den kommunala marken som låg mellan strandpromenaden och en privat fastighet.

Observanta grannar ringde polisen var snabbt på plats som kunde höra den ansvarige i arbetslaget som berättade att arbetet beställts av de boende i fastigheten ovanför strandpromenaden. Enligt DN kunde trädfällaren senare visa en underskriven offert där det tydligt står att "beställaren ansvarar för att alla erforderliga tillstånd finns".

Några
sådana tillstånd fanns emellertid inte och nu åtalas villaägaren. Enligt en värdering är skogen värd runt 2 miljoner kronor och det är också den summa Stockholm Stad kräver i ersättnign från villaägaren. Stockholm Stad ska också enligt DN försöka återskapa området.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

MiljöbrottSkog

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.