Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Han leder arbetet för ett mer motståndskraftigt samhälle

Publicerad: 21 oktober 2019, 07:36

Lars Brånn har tillträtt en tjänst som Market Director Resilience på teknikkonsultföretaget Ramboll.


Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se


I sin nya tjänst ska Lars Brånn leda arbetet med att utveckla ett mer robust samhälle, som är bättre rustat för att möta framtida utmaningar kopplade till både klimatförändringar och en ökad oro i omvärlden.
”Våra viktigaste samhällsfunktioner måste fungera även om vi drabbas av skyfall, värmebölja, stormar, elavbrott, terrordåd, skogsbränder eller andra oförutsedda händelser. Politiker har dragit upp riktlinjerna för ett mer motståndskraftigt samhälle och nu är det dags att omsätta och bygga upp det i praktiken. Med Lars Brånn på plats kan vi se helheten och skapa delar till samarbeten som behövs”, säger Niklas Sörensen, vd på Ramboll i Sverige, i en kommentar.

Innan han började på Ramboll arbetade Lars Brånn som chef för krisberedskap, civilt försvar och social hållbarhet på länsstyrelsen i Västmanlands län. Bland annat ledde han arbetet i länet i samband med skogsbränderna i Ljusdal.
”Jag gillar att leda i kriser och trivs när jag får ta mig an stora utmaningar. Hos Ramboll ser jag möjligheten att få vara med och bygga ett bättre samhälle”, säger Lars Brånn i en kommentar.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev