Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Han ska leda Byggvarubedömningen

Publicerad: 19 augusti 2019, 07:51

Torben Buzas Eliasson

Foto: Foto (t v): Mikael Ullén/Flickr

Imorgon tillträder Torben Buzas Eliasson som ny vd för Byggvarubedömningen, som bedömer och tillhandahåller information om hållbarhetsbedömda varor med syfte att främja utvecklingen mot en giftfri och god bebyggd miljö.


Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se


Torben Buzas Eliasson har en bakgrund inom energi- och fastighetsbranschen samt mångårig erfarenhet av såväl hållbarhet som verksamhets- och organisationsutveckling. Bland annat har han haft tongivande roller som hållbarhetschef på Jernhusen och som vd inom TelgeKraft, samt drivit eget företag.

Torben Buzas Eliasson ser nu fram emot ett relevant och meningsfullt uppdrag på Byggvarubedömningen.
– Byggvarubedömningen har lyckats etablera en plattform och ett it-verktyg som många använder. Det visar att det finns ett stort intresse och ett förtroende för Byggvarubedömningens verksamhet. Jag vill förvalta det som är byggt och tillsammans med medarbetarna fortsätta att utveckla verksamheten till att bli den långsiktigt självklara aktören för tillhandahållande av hållbarhetsinformation för byggvaror, säger Torben Buzas Eliasson till Aktuell Hållbarhet.

En viktig och svår utmaning blir enligt honom att få fram tillförlitlig information om social hållbarhet i leverantörsleden.

Byggvarubedömningen är en icke-vinstdrivande ekonomisk förening, som under de senaste åtta åren gått från 20 till 50 medlemsorganisationer och från 3 500 till 15 000 aktiva användare, samt över 100 000 bedömda artiklar. Byggvarubedömningen har idag 10 medarbetare. Enligt Helena Lundborg, ordförande i Byggvarubedömningen, innebär den nye vd:ns bakgrund och genuina intresse för Byggvarubedömningens möjligheter och utmaningar att han kommer garantera fortsatta framsteg framöver.

Torben Buzas Eliasson efterträder Jonny Hellman, som efter åtta år väljer att lämna vd-posten för att satsa på en nystartad verksamhet inom hållbarhetsområdet.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev