Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Han ska leda regeringens nya forum för smarta elnät

Publicerad: 4 januari 2016, 06:44

Nils Vikmång.

Foto: Kristian Pol, Regeringskansliet

Nu bildas forumet för smarta elnät och den nya ordföranden jobbar för energiministern.


Ämnen i artikeln:

BiogasCleantechElbilarEnergimyndighetenPolitik

Regeringen bedömer att smarta elnät har en central betydelse när de globala energiutmaningarna ska lösas. Därför har man beslutat att inrätta ett nationellt forum för smarta elnät, efter ett förslag i höstbudgeten. Syftet med forumet är att få till en bred samverkan mellan myndigheter, företag, bransch och konsumentföreträdare inom energiområdet, för att på så vis främja utvecklingen av forskning, teknik, användning och nya affärsmodeller för smarta elnät.

Forumet ska också hjälpa till att ta fram en exportstrategi för området och skapa lösningar för ett hållbart energisystem som kan användas såväl i, som utanför Sverige, samt följa upp och uppdatera den handlingsplan som tagits fram av det tidigare samordningsrådet.

Forumet för smarta elnät kommer att ha sina lokaler hos Energimyndigheten. Ordförande blir Nils Vikmång, statssekreterare hos energiminister Ibrahim Baylan. Ledamöter till styrgruppen kommer att beslutas i början av 2016.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.