Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Han tappar finvin på återvunnen kartong

Publicerad: 8 december 2009, 07:01

”Ett ställningstagande”, säger Anders Karlsén, VD på Åkesson Vin.


Ämnen i artikeln:

Csr

Åkesson Vin var en av de första vinproducenterna som började sälja vin i kartongförpackningar. Det är främst lågpris-viner som sålts i kartonförpackningarn – men nu tar man steget vidare genom att sälja mer exklusivt vin i kartong. En liter "Åkesson Chateauneuf-du-Pape" på tetra går loss på 209 kornor.

– Vi gör det som ett ställningstagandet och vi gör det för att minska belastningen på miljön, säger säger Anders Karlsén, VD Åkesson Vin i ett pressmeddelande. Om alla viner som dricks inom ett år efter inköp skulle tappas på Tetra Prisma förpackningar, skulle vi göra stora miljövinster. Det är dags att utmana vinbranschen, säger Anders Karlsén vidare.

Miljövinsterna görs framför allt på två plan, dels i att vinet transporteras på bulk till Sverige där det tappas upp i förpackningar och dels i att själva förpackningen som till stora delar består av återvunna träfibrer.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Csr

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.