Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Han tar över efter Johan Rockström

Publicerad: 23 november 2011, 09:35

Nu är det klart vem som blir ny chef på Stockholm Environment Institute.

Ämnen i artikeln:

Johan KuylenstiernaJohan RockströmStockholm Environment Institute

Enligt SEI:s stadgar kan en person inte vara chef för forskningsinstitutet under fler än åtta år i följd. Johan Rockström kommer därför att lämna SEI i april nästa år för att bli chef på heltid för Stockholm Resilience Centre.

Ny chef för Stockholm Environment Institute blir då Johan Kuylenstierna.

– Jag känner mig hedrad över att ha blivit erbjuden tjänsten som chef för ett internationellt erkänt institut med forskningscentra i Afrika, Asien, Europa och Nordamerika, säger Johan Kuylenstierna i en presskommentar. Jag kommer att fokusera på att ytterligare stärka organisationens kapacitet att erbjuda vetenskapligt stöd och analys till beslutsfattare i syfte att främja en hållbar utveckling.

På Kuylenstierna meritförteckning finns positioner på både nationell och internationell nivå. Just nu arbetar han som chef på SEI:s huvudkontor i Stockholm. Tidigare jobbade han som rådgivare till ordföranden för UN-Water, stationerad på FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation i Rom (FAO). Kuylenstierna har även varit projektledare på Stockholm International Water Institute, han var med och etablerade det svenska initiativet Swedish Water House och han är samtidigt adjungerad professor i internationella vattenfrågor vid Stockholms universitet.

Anders Hellberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev