Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Han tar över Vattenfall

Publicerad: 16 november 2009, 06:59

Øystein Løseth blir Vattenfalls nya vd. Den tidigare vd:n för holländska Nuon Energy börjar på sitt nya jobb före sommaren.


Vattenfall har sedan sommaren 2009 letat efter en ersättare för Lars G Josefsson med anledning den på senare tid ifrågasattes sextioårsdag som infaller 2010, skriver kraftbolaget i ett pressmeddelande.

– Styrelsen har nu slutfört denna successionsplanering som omfattat både interna och externa kandidater. Vi är glada över att i Øystein Løseth ha funnit en intern kandidat som på det bästa sätt motsvarar våra krav, säger Lars Westerberg, styrelseordförande på Vattenfall, i ett pressmeddelande.

Det Nuon Energy som Øystein Løseth lämnar är ett till 49 procent Vattenfall-ägt bolag. Løseth tillträder som först vice vd och ska arbeta parallellt med Lars G Josefsson under en period fram till sommaren 2010 då han övertar vd-posten.

Innan Løseth tillträdde som vd för Nuon Energy 2003 ingick han i norska Statkrafts ledning som ansvarig för produktion och projektutveckling. Dessförinnan har Løseth arbetat på Naturkraft, Alliance Gas och Statoil.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.