Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Handboken som ger dig koll på klimatkompensation

Publicerad: 10 augusti 2010, 06:52

Här är en nyttig skrift för dig som tycker klimatkompensation är krångligt.


Mikael Salo

mikael.salo@aktuellhallbarhet.se


Företaget Tricorona har släppt en 64 sidig skrift med titeln Klimatkompensationshandboken – och det är just en informativ liten bok för dig som på ett eller annat sätt berörs av klimatkompensation.

Den riktar sig främst till dig som är miljöchef, inköpare, journalist, miljörevisor, marknadsförare eller VD och boken inleds med just lästips för ovanstående befattningar.

Skriften är väldigt pedagogiskt upplagd och går igenom vad klimatkompensation är för något, hur det fungerar, hur man köper – och vilken typ av kompensationer det finns. Boken innehåller också information om hur man beräknar sin organisations klimatkompensation och hur man kan kommunicera sitt klimatarbete.

En av styrkorna i skriften är att den innehåller många frågor och svar samt konkreta exempel som pedagogiskt förklarar komplicerade processer eller system. Den innehåller exempelvis också miniguider som "5 steg till klimatansvar" där läsaren får veta hur man steg för steg ska ta just klimatansvar i sin organisation.

Mot bakgrund att utgivaren har ett stort egenintresse i att öka kunskapen och intresset för klimatkompensation (och därmed öka sin försäljning) så känns innehållet väldigt balanserat. I de fall företaget har egna åsikter eller synpunkter så presenteras dessa i egna faktarutor.

Summerat är detta bra och nyttig läsning för dig som vill förstå vad klimatkompensation handlar om.

Här kan du ladda ner Klimatkompensationshandboken kostnadsfritt. 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev