Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Handelshögskolan startar unikt projekt för att öka mångfald

Publicerad: 23 november 2015, 13:34

Foto: Lasse Lychnell

Handelshögskolan är först ut i Sverige med nytt utbildningsprojekt för att integrera nyanlända akademiker.

Ämnen i artikeln:

AffärerEkonomi

Handelshögskolan startar ett nytt utbildningsprojekt för att integrera nyanlända akademiker. Managementprogrammet ska göra det möjligt för akademiker som söker, eller redan beviljats asyl i Sverige, att snabbt komma ut på arbetsmarknaden. Utbildningen sker under ett år och varvar utbildning med praktik på ett företag som är verksamt i Sverige. Målet är också att ”öka mångfalden inom svenskt näringsliv och stärka svensk konkurrenskraft genom en mer inkluderande samhällsutveckling”.
– Vi ser framemot att arbeta med integrationsfrågor och är nu i en uppstartsfas där vi säkrar finansiering och praktikplatser. I fredags fick vi veta att vi bland annat får anslag från Vinnova. När vi har gjort det så kan vi börja ta emot ansökningar, säger Maria Frithz Warg, projektledare vid Handelshögskolan i Stockholm, till Miljöaktuellt.

Projektet kallas Rapid Acceleration Management Program (RAMP) och är den första utbildningen av sitt slag i Sverige. Vad som är speciellt med utbildningen är att den bara tar emot akademiker. Utbildningen är på engelska och antagningen sker genom testet g-math, som används i hela världen vid antagningar till utbildningar.
– De stora utmaningarna just nu är att säkra finansieringen och praktikplatser. Målet med projektet är att fler flyktingar som kommer hit snabbt ska komma in i Sverige och kunna arbeta här och bidra till svensk utveckling, säger Maria Frithz Warg.

Utbildningen planeras att starta nästa höst och ansvariga för projektet är Maria Frithz Warg och Kristina Nilsson vid Handelshögskolan i Stockholm.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev