Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Här är arbetsplatsens hatobjekt nummer ett

Publicerad: 19 september 2013, 08:01

En ny undersökning visar sakerna vi hatar mest på jobbet.


På topplistan över de främsta orsakerna till irritation på arbetsplatsen   återfinns internetuppkopplingen på första plats. Därefter följer skrivaren på andra plats och datorn på tredje.

Dessa tre hamnar alla långt före möten, som bara 12 procent anser vara den främsta irriationskällan. Även den egna telefonen verkar vara mindre irriterande.

Listan kommer från en undersökning som har beställts av Canon. 1290 arbetande och studerande mellan 16 och 64 års ålder svarade på frågorna.

Omkring en fjärdedel uppgav att internetuppkopplingen gjorde dem mest frustrerade på jobbet. Något färre, 24 procent, pekade ut skrivaren som den främsta boven, medan en av fem skyllde på datorn.

– Internetuppkopplingen och skrivaren fortsätter att skapa mest frustration på arbetsplatser, trots att det handlar om hjälpmedel som vi kanske nu borde ha vant oss vid, säger Per Axelsson, kundstrateg på Canon i ett pressmeddelande.

Enligt Canon märks bara små skillnader mellan generationerna, men 90-talister tycks störa sig något mer på krånglande internetuppkopplingar än 50-talister.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.