onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Här är årets bästa hållbarhetsredovisningar

Publicerad: 3 juni 2016, 05:42

En global konsumentjätte, ett statligt bolag med internationell verksamhet och en liten firma med 46 anställda. Aktuell Hållbarhet kan nu berätta vilka företag som gjorde årets bästa hållbarhetsredovisningar.


Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


Inför rekordmånga deltagare på konferensen Årets bästa hållbarhetsredovisning tog Ikea i går mot förstapriset i kategorin stora bolag. Tätt följt av Volvo Group och Boliden prisas Ikea för en hållbarhetsredovisning som enligt juryns motivering ”vågar släppa in obekväma röster och pröva nya grepp. Som fångar upp FN:s nya mål för hållbar utveckling och kopplar affärsverksamheten till samhällsnytta. Och trots en nästan 100 sidor lång rapport håller kvar läsaren med relevant data, fallstudier och intervjuer”.

Ikeas hållbarhetschef Jonas Carlehed och Camilla Ohlsson som jobbar med hållbarhetskommunikation på Ikea var på plats för att ta emot priset. En framgångsfaktor har enligt Jonas Carlehed varit att sätta höga mål för hållbarhetsarbetet.

– Vi har sagt att vi ska gå ”all in”, det är ett nyckelbegrepp. Sätter vi 90-procentiga mål så är det många som tror att de tillhör de 10 andra procenten. Därför sätter vi 100 procent vad det exempelvis gäller mer hållbart producerad bomull, certifierad fisk och LED-belysning, sade han under prisutdelningen.

Under konferens Årets bästa hållbarhetsredovisning 2016 tog Swedfund hem första platsen för bästa hållbarhetsredovisning inom offentlig sektor och statliga bolag. Ett hedersomnämnande delades ut till flyttfirman Eterne i klassen små och medelstora företag.

Läs Ikeas hållbarhetsredovisning

Läs Swedfunds hållbarhetsredovisning

Läs Eternes hållbarhetsredovisning

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev