Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Här är civilingenjörens riktiga drömjobb

Publicerad: 27 Mars 2009, 09:56

De har bara 40 anställda i Sverige. Trots det är det här blivande civilingenjörer drömmer om att jobba.


Google är civilingenjörsstudenternas drömarbetsplats. Åtminstone enligt Universums ranking Företagsbarometern som offentliggjordes vid en tillställning på Berns i Stockholm på torsdagskvällen. Teknologerna har alltså övergivit förra årets förstahandsval Sony Ericsson som i år får nöja sig med en andraplats.

Bland studenter i stort är Ikea, Google och utrikesdepartementet de mest populära arbetsgivarna. Att teknologerna gillar Google är förståeligt, enligt Universums Sverigechef Anna Dyhre. Detta trots att det svenska Google-kontoret är en relativt liten arbetsplats.

– Det är ett coolt varumärke, de är duktiga på att berätta om sig själva och att de har väldigt kul på jobbet.

En bransch som lyft sig i det avseendet är energibranschen. Vattenfall rankades som fjärde populäraste arbetsplats bland civilingenjörer och åttonde plats bland högskoleingenjörer.

– Energibranschen har gått framåt, de har inte varit så sexiga och kul men de har varit duktiga på att profilera sig plus att det är en överlevnadsfråga för dem, de står inför enorma pensionsavgångar, säger Anna Dyhre.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.