Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Här är den hemliga koden för att köpa rödlistad ål på Coop

Publicerad: 8 februari 2012, 12:10

Trots att Coop förbjudit ålförsäljning i sina butiker har man kunnat få sätta sina tänder i den akut hotade fisken i Skåne.


Ämnen i artikeln:

Ål

Det var i förra veckan som City Malmö avslöjade att ål såldes under disk på Coop. Vid fiskdisken fick Citys utsände ett telefonnummer att ringa. Mannan som svarade: ”Säg i disken att du ska hämta ett kilo havskräftor”. Veckan därpå skedde leveransen.

Coops butikschefer hävdar att de inte kände till försäljningen. Grundsunds Fisk, det företag som hyr in sig i butiken och driver fiskdisken, tar på sig ansvaret för det inträffade som skötts av företagets transportansvarige:
‒ Han är den mest kundvänliga du kan tänka dig, han vill bara väl. Han säger att detta ska ha hänt fyra gånger i julas. Nu är han tillsvidare urplockad ur tjänst. Det här är absolut inte Coops fel utan mitt. Jag har trott att vi sagt nej, nej, nej till alla, säger Mattias Dalshage, ägare till Grundsunds fisk.

(Läs hela City Malmös artikel här)

Jesper Gunnarsson

Ämnen i artikeln:

Ål

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.