Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Här är den stoppade ”explosiva” skandal-klimatfilmen

Publicerad: 7 oktober 2010, 07:57

Klimatnätverket 10:10 har fått massiv kritik för filmen där de spränger barn i småbitar.


En film där två skolbarn, ett antal kontorsanställda och en fotbolsstränare sprängs i småbitar har fått britterna att gå i taket. Då den framgångsrika klimatkampanjen 10:10, som vill få världens privatpersoner, organisationer och företag att minska sina utsläpp av växthusgaser  med 10 procent, lanserade sin explosiva klimatfilm "No Pressure" anade de inte riktigt hur förbannade  folk skulle bli.

Filmen är skriven av brittiska toppmanusförfattare Richard Curtis (Fyra bröllop och en begravning, Blackadder mfl) och har flera stjärnor i rollistan som Peter Crouch, Gillian Anderson och rockbandet Radiohead.

På 10:10 tyckte man först att filmen på ett bra sätt ställde frågan om vad man ska göra med alla människor som inte gör något åt sin klimatpåverkan och på så sätt hotar allas vår existens. Efter den massiva kritiken mot filmen valde man emellertid att ta bort filmen från sin hemsida, och publicerade en ursäkt för filmen.

Filmen lever emellertid sitt eget liv på Youtube och om du vågar kan du se den här:

OBS! FILMEN INNEHÅLLER SCENER SOM KAN VARA STÖTANDE. FILMEN ÄR INTE LÄMPLIG FÖR BARN.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News