Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Här är elmonstret som ska spöa fossilbilarna

Publicerad: 25 juni 2013, 10:22

Det japanska laget APEC ställer nu för andra året upp med en elektrisk racer i den klassiska biltävlingen Pikes Peak International Hill Climb i Colorado Springs. Målet är att sätta nytt rekord – och därmed knäcka allt motstånd från fossilkonkurrenterna.


Det är det japanska teamet APEV, Association for the Promotion of Electric Vehicles, som för andra året i rad sätter upp bilen Monster Sport E-Runner i den klassiska biltävlingen Pikes Peak Hill Climb International i Colorado Springs, USA.

Monster Sport E-Runner. Foto: APEV

Årets upplaga av bilen har fått en rad förbättringar, främst har man fokuserat på reducering av fordonets vikt. Förra året var teamet tvunget att bryta efter en brand, men i år hoppas man på att köra hela den 19,99 km långa banan på 9 minuter och 30 sekunder. Lyckas man så slår man banrekordet som idag ligger på ta 9 minuter och 46 sekunder och som tagits av en bensindriven bil. Tävlingen startade igår och kommer att pågå till den 30 juni.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.