Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Här är Eons hårda biogaskritik mot regeringen

Publicerad: 2 maj 2012, 07:11

Energikoncernen Eon gör ett utspel mot regeringens energipolitik. Sverige är på väg att missa chansen att bli världsledande på en ny teknik för förnybar energi, menar man.


Det är i en intervju i Dagens Industri som Eon Sveriges vice vd Anders Olsson säger att den svenska energipolitiken hotar mångmiljardinvesteringar i biogas. Enligt Eon är förutsättningarna i Sverige för dåliga, och i intervjunhotar man med att man istället nu tittar på Danmark för framtida tunga investeringar.

Enligt Eon är villkoren för biogas i Sverige för dåliga. Det saknas långsiktiga spelregler och tillräckligt med stimulanser för att göra de stora investeringar som krävs.
– Regeringen pratar om klimatomställning av både energiförsörjningen och fordonstrafiken. Därför är vi oerhört förvånande över att det saknas förslag och styrmedel för att sätta kraft bakom de ambitiösa målen, säger Anders Olsson till Dagens Industri.

Eon har hittillis investerat runt en halv miljard kronor i biogasprojekt – främst produktionsanläggningar och tankstationer.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News