Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag05.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Här är H&M:s nya bomullsmål 2020

Publicerad: 25 Maj 2010, 09:48

I den senaste hållbarhetsrapporten uppger klädjätten att all bomull som företaget använder ska vara ekologiskt odlad eller hållbart producerad senast 2020.


Ämnen i artikeln:

JordbrukH&mCsr

Det är nyhetsbrevet Ekoweb som skriver om H&M:s stora satsning på att öka användningen av ekologisk bomull i klädtillverkningen. Under 2009 använde klädjätten 8500 ton ekologisk bomull i produktionen. Målet är att öka användningen med 50 procent per år. Målet är att all bomull som företaget använder år 2020 ska vara ekologiskt odlad eller hållbart producerad.
– H&M använder mycket bomull och därför vill vi bidra till en hållbar bomullsodling. Under 2009 använde vi 8500 ton ekologisk bomull, vilket gör H&M till världens fjärde största användare av ekologisk bomull. De närmaste tio åren kommer för oss att bland annat innebära ett stort fokus på bomullen, säger Henrik Lampa, Global miljösamordnare på H&M, till Ekoweb.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

JordbrukH&mCsr

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.