Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Här är Hagainitiativets nya medlem

Publicerad: 29 juni 2012, 06:40

Välkänd restaurangkedja vill satsa mer på klimatfrågan.


Det är restaurangkedjan McDonald´s som blivit ny medlem i Hagainitiativet, företagsnätverket som arbetar för att minska näringslivets klimatpåverkan och som vill inspirera fler företag till att ta ett större och mer aktivt klimatansvar.

– Ett så stort företag som McDonald´s, Sveriges största restaurangkedja, kan verkligen göra skillnad och därför är det oerhört spännande att ha McDonald´s Sverige som ny medlem, säger Nina Ekelund, projektledare för Hagainitiativet i ett pressmeddelande.

John Atherton, vd på McDonald´s Sverige kommenterar det hela så här:
– Att minska vår klimatpåverkan är väldigt viktigt för oss och därför ska det bli givande att nätverka med företagen i Hagainitiativet. Frågan om vårt framtida klimat är oerhört central att lösa och vi vill bidra till ett näringsliv med minimal klimatpåverkan.

Enligt pressmeddelandet har McDonald´s i Sverige bland annat lyckats minska sin klimatpåverkan genom att återvinna använd frityrolja till biodiesel, som i sin tur kunnat ersätta fossil diesel för 23 procent av transporterna.

I Hagainitiativet ingår sedan tidigare Axfood, Coca-Cola Enterprises Sverige, Fortum Värme, JM, Lantmännen, Löfbergs Lila, Procter& Gamble Sverige, Scan, Stena Recycling, Svenska Statoil och Vasakronan.

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.